Skip to main content

Forslag

En forslagstone er en tone, som spilles i stedet for en af akkordtonerne. Forslagstoner bevæger sig herefter altid til den akkord-tone, som den er et forslag for. Et typisk forslagsfill-in laves for akkordens terts (4 halve toner op fra grundtonen) med den tone, der ligger en hel tone under (sekunden). Et forslagsfill-in kan foregå langsomt eller hurtigt, og det laves typisk på 2. eller 4. slag i takten.

Dette forslagsfill-in er mest almindeligt, hvor en given akkord er en durakkord eller hvor akkorden indeholder en durakkord, d.v.s. man kan også lave dette forslag ved m7 akkorder. Om m7 akkorder: Se side 35 bd 1.

Forslagsprincippet udføres oftest og lettest med akkorden i grundstilling, d.v.s. man foretager en omvending af akkorden, hvis man ikke som udgangspunkt tager den i grundstilling.

Lyt f.eks til Billy Joel: ’Piano Man’ eller Norah Jones: ’One Flight Down’

Nummererede fill-ins optræder i becifringsklaver 1-3, hvor der også er andre fill-ins samt forslag til og anvisninger på , hvordan de kan anvendes. Alfabetiserede fill-ins forekommer kun på denne webside.

Slow beat - alla breve

Fill-in 34

fill-in34

    

 

Fill-in 35

fill-in35

    

 

Medium beat

Fill-in 36

fill-in36

    

 

Fill-in 37

fill-in37

    

Fill-in L

fill-inL

3/4

Fill-in M

fill-inM

Fill-in N

fill-inN