Forslag

En forslagstone er en tone, som spilles i stedet for en af akkordtonerne. Forslagstoner bevæger sig herefter altid til den akkord-tone, som den er et forslag for. Et typisk forslagsfill-in laves for akkordens terts (4 halve toner op fra grundtonen) med den tone, der ligger en hel tone under (sekunden). Et forslagsfill-in kan foregå langsomt eller hurtigt, og det laves typisk på 2. eller 4. slag i takten.

Dette forslagsfill-in er mest almindeligt, hvor en given akkord er en durakkord eller hvor akkorden indeholder en durakkord, d.v.s. man kan også lave dette forslag ved m7 akkorder. Om m7 akkorder: Se side 35 bd 1.

Forslagsprincippet udføres oftest og lettest med akkorden i grundstilling, d.v.s. man foretager en omvending af akkorden, hvis man ikke som udgangspunkt tager den i grundstilling.

 

Lyt f.eks til Billy Joel: ’Piano Man’ eller Norah Jones: ’One Flight Down’

 

Nummererede fill-ins optræder i becifringsklaver 1-3, hvor der også er andre fill-ins samt forslag til og anvisninger på , hvordan de kan anvendes. Alfabetiserede fill-ins forekommer kun på denne webside.

 

slow beat - alla breve Fill-in 34 Fill-in 35  

Medium beat

Fill-in 36 Fill-in 37 Fill-in L
3/4 Fill-in M Fill-in N  

 

 

Slow beat - alla breve

Fill-in 34

 

fill-in34

 

Top

 

Fill-in 35

 

fill-in35

Top

 

 

 

Medium beat

Fill-in 36

 

fill-in36

 

Top

 

Fill-in 37

 

fill-in37

 

Top

 

Fill-in L

 

fill-inL

 

 

Top

 

3/4

 

Fill-in M

fill-inM

 

Fill-in N

fill-inN

 

 

Top